ajuda'ns a promoure
Cultura en la nostra llengua
#PaisValencià
delegació d'ACPV en
La Marina Alta
El passat divendres 29 de maig es van donar per concloses les xerrades que han conformat el taller de conferències d'aquest any de "Qüestions de gènere".
Tant Remei com Anna són periodistes que treballen per a que el missatge que ens arriba dels mitjans de comunicació tracti de ser el més igualitari i no excloent possible. Per tal motiu són autores del “Manual d'estil per millorar el tracte de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació”, a més d'haver format part del moviment "Les periodistes Parem".
Les xerrades que han conformat "Qüestions de gènere 2019" estan organitzades per l'Ajuntament de Pedreguer, la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament de Pedreguer i el Casal Cultural Jaume I Pedreguer formant part de la programació del “Mes per la igualtat” que s'ha celebrat a Pedreguer durant el mes d'abril i on també han participat Femme Força, Xarxa de dones de la Marina Alta i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Pedreguer.
Hora: 20:00h
El divendres 5 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils acompanyada per Pilar Aparicio.
A la platja de Camus és un thriller protagonitzat per un músic valencià de nom Toni-Lluís (en homenatge a Toni-Lluís Carrió i Artigues) que denuncia la corrupció en el poder valencià. La vida dels valencians a Alger en temps de la colònia i el cruent desenllaç de la guerra d’independència donen pas a una reflexió sobre el difícil equilibri entre cultures que amenaça el present. És una història a quatre veus sobre la veritat i l’amor que recorre la geografia valenciana des d’Alacant a València passant per Pedreguer. Els personatges opten pel dret a estimar sense mesura per a escapar de les malaurances que acompanyen la vida humana.
Elvira Cambrils (Pego, 1955) s’inicia en la ficció amb Mira’m, Amor (Bromera, 2007), un recull de relats rere les petjades d’Ulisses que guanya el premi Blai Bellver. Publica El bes de l’aigua (Bullent, 2010), novel·la que s’endinsa en les ànsies de llibertat de la Segona República per a acarar un present subjugat per l’especulació urbanística. El conte Foc a la llar mereix el premi Felipe Ramis, 2011. La novel·la Tot el que tinc per ballar amb tu (Bullent, 2014) recorre a una illa grega els camins per a la conquesta d’una vida feliç. Vestida de Lluna (Bullent, 2016), un llibre que juga amb l’autoficció, guanya el premi Soler i Estruch. «La mar d’Essaouira» obté l’accèssit lliure del premi de Narrativa de Dones, 2017 i «Teresa» en queda finalista. A més ha publicat «La Leica» en La improbable vida de Joan Fuster (3i4, 2017), Ariadna adormida (Fundació Bromera per al foment de la lectura, 2018), «L’estraperlista» en Setze contes de guerra (Ajuntament de Pego, IECMA, 2019), i altres relats en publicacions diverses. A la platja de Camus (Bullent, 2018) és la darrera novel·la.
Hora: 20:00h
El divendres 12 d’abril a les 20h presentem en el Casal el llibre “Les volves d’aquella neu” de Tomàs Llopis.
En l'any del 50 aniversari del maig del 68, els joves encara lluiten per causes justes i els iaios que el visqueren són la inspiració.
«Les volves d'aquella neu» és una novel·la que parla de valors, especialment, i també d’amors i d’aventures. Quan els joves protagonistes tornen a Benifondo, després d’un viatge d’institut als Alps francesos, l’especulació urbanística està a punt de canviar moltes coses al seu poble, i de canviar-los a ells mateixos. Però un estrany personatge, un savi, que van conèixer en aquelles muntanyes els va ensenyar a demanar l’impossible i ara es proposen d’aconseguir-lo.
Tomàs Llopis (Beniarbeig, 1954) ha exercit de professor de secundària, ofici que ha compaginat amb l’escriptura. Ha publicat, entre altres, llibres per a l’ensenyament de la literatura «Curs de narrativa» (1988) i «Curs de poesia» (1989), diversos llibres de text, dos llibres de poemes: «Palau de cendra» (2000) —Premi “25 d’abril Vila de Benissa”— i «Sospirs de Babel» (2006), la rondalla «El rei cec» (2005), el relat «Lluc» (2006/2014), la novel·la «Hi ha morts que pesen cent anys» —Premi Andròmina 2012—, «Contra les aules» (2015) i «Les volves d'aquella neu» (2018)
Projecció del documental "Fills del silenci"
Hora: 12:00h
El diumenge 14 d’abril a les 12:00h el Casal alberga l’acte organitzat per PSPV La Marina Alta Secretaria Memòria Històrica i Joves Socialistes Marina Alta, “Històries per la República”. Un acte d’intercanvi de testimonis per celebrar l’aniversari de la República. L’acte contarà també amb la projecció del documental “Fills del silenci” de Rosa Brines.
El Casal Cultural Jaume I Pedreguer, com a delegació d'Acció Cultural del Pais València en la #MarinaAlta posarà a disposició d'aquells interessats servei d'autobús amb motiu de la Manifestació del proper 13 d'abril en #VALÈNCIA
Preu Bitllet: 10€ (anada i tornada)
Inscripcions Mínimes: 40. En cas de no arribar al mínim d'inscripcions el Casal Cultural Jaume I Pedreguer no podrà posar a disposició aquest servei.
Inscripcions: De dilluns a divendres de 19h a 21h en Casal Cultural Jaume I Pedreguer o enviant un email a
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
INSCRIPCIONS I PAGAMENTS FINS 12 D'ABRIL
El passat divendres 1 de març a les 20: 00h el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va albergar la primer conferència del cicle "Qüestions de gènere 2019 Pedreguer". Una sèrie de conferències en les què comptem amb la participació de figures destacades dins de moviments feministes.
Per a aquesta primera conferència comptem amb la participació de Teresa Empar Aguado Bloise. Professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, ha Estat distingida amb el Premi de Divulgació Feminista Carmen de Burgos per 1 article sobre Segregació horitzontal en dons estibadors Portuàries.
Aquestes conferències estan organitzades conjuntament amb l'Ajuntament de Pedreguer i la Comissió d'Igualtat Ajuntament. Pedreguer.
El divendres 15 de febrer a les 20h es va presentar en Casal Cultural Jaume I Pedreguer el documental "El camp de concentració de Portaceli". L'acte va comptar amb la participació dels directors Rafa Arnal i Joan Barres, codirectors del documental.
Rafa Arnal i Jaume Barres en la presentació del documental “El camp de concentració de Portaceli” en Casal Cultural Jaume I Pedreguer
El camp de concentració de Portaceli es un dels passatges més desconeguts i foscos en la història del País Valencià. En els últims sospirs de la guerra, tot just a tres dies de la fi oficial del conflicte civil espanyol, a bord d'un vaixell britànic van salpar milers de persones des del port d'Alacant en direcció a Orà. En les hores següents, coneguda ja l'ordre de Franco de capturar aquells que intentessin sortir del país, es van acumular milers de persones al mateix port esperant a un segon vaixell Stanbrook que mai va arribar. En el seu lloc, van arribar els divisionaris italians, que van portar a bona part dels que van intentar fugir en un periple que acaba portant-los a l'antic hospital de tuberculosos de Portaceli convertit en Camp de concentració per a aquells no afins al règim franquista. Una història desconeguda en la que els directors no han rebut l'ajuda ni el soport necessàri per a dur a terme en aquest document audiovisual que tothom deuria conèixer per descobrir un dels episodis més foscos del nostre pais.
Tenim 14 visitants en línia
ajuda'ns a promoure
Cultura en la nostra llengua
#PaisValencià
delegació d'ACPV en
La Marina Alta
Tots els assistents a actes del Casal hauran de porta careta i mantindre les distàncies de seguretat
HORARI CASAL
de dilluns a divendres
19h a 21h
966 456 499 / 640 203 187
casal@casalpedreguer.cat