Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El Casal Jaume I Pedreguer organitza Autobús a Algemesí amb motiu de les Festes de la Mare de Déu de la Salut

El dies 7 i 8 de setembre celebren en Algemesí les FESTES DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT. Si vols assistir a uns actes declarats per UNESCO Patrimoni de la Humanitat i Bé d'interés cultural turístic, el Casal Cultural Jaume I Pedreguer posa a disposició d'aquelles interessades servei d'autobús Pedreguer > Algemesí (anada i tornada) el DIUMENGE 8 DE SETEMBRE per assistir a un dels actes més impressionants com es la PROCESSONETA DEL MATÍ un espectacle de colors i balls amb la participació de Misteris i martiris, Muixerangues, Bastonets, Pastoretes, Carxofes, Arquets, Gegants, solta de coloms i moltes més sorpreses.

INSCRIPCIONS AUTOBÚS PEDREGUER > ALGEMESÍ

DIUMENGE 8 DE SETEMBRE

SORTIDA: 08:30h des de rotonda del Sequier
TORNADA: 13:30h aprox. (al finalitzar la Processó)

PREU: 12€
PREU SOCIS: 10€
El pagament es realitzarà abans de la sortida del autobús

INSCRIPCIONS: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Inscripcions fins 24 d'agost.

Número mínim de places: 40
En cas de no arribar al mínim de places detallat el Casal Cultural Jaume I Pedreguer no podrà posar a disposició autobús per aquesta activitat.
Places màximes: 62

Organitzem: Casal Cultural Jaume I Pedreguer

 

Sopar tertúlia, conferència de Ferran Suay i presentació de llibre "Historietes Valencianes" en Casal Jaume I Pedreguer

Dimecres 5 de juny, com és habitual en la programació post eleccions, el Casal Jaume I Pedreguer va celebrar un sopar tertúlia on els participants al col·loqui van opinar sobre els resultats dels últims comicis municipals.

Un dia després, aprofitant la seva visita el dijous 6 de juny pel matí a l'IES Pedreguer, el Casal va convidar a Ferran Suay on va impartir per la vesprada la xerrada "I si parlem en valencià?".

Ferran, entre altres càrrecs, és membre de la Junta d'ACPV a més de president d'Elen i Tallers per la Llengua.

Un anàlisi de l'insuficient ús actual del valencià i l'evident i important treball que queda per fer, tant per institucions públiques com per nosaltres mateixos, per a regular, normalitzar, tolerar i respectar l'ús del valencià, tant en el País Valencià com fora del nostre territori. 

Ferran demostra en la conferència el llarg camí que queda per aprendre a tolerar i respectar la llengua valenciana

Els orígens del còmic valencià acomiaden aquesta setmana d'actes amb la presentació del llibre "Historietes Valencianes del segle XIX, els pioners del tebeo" de Jordi Giner Monfort. Un repàs a les figures valencianes que van establir les bases del que avui anomenem còmics o tebeos. Jordi Giner és doctor i professor en Sociologia, a més d'un amant del món del còmic i la il·lustració. Aquesta passió i molt d'estudi han estat el motor per a la creació d'aquest llibre publicat per Edicions Institució Alfons el Magnànim i presentat en el Casal el passat divendres 7 de juny.

Historietes valencianes es un llibre sobre els pioners del tebeo valencià.

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza en La Vall de Gallinera la 7ena edició de l'Excursió Poètica a La Foradà - Un poema en el camí.

Després de cancel·lar-se per inclemències meteorològiques la data inicial, el 19 de maig el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va poder organitzar la setena edició de la Excursió Poètica a La Foradà. Un trajecte de poesia, cultura i natura que té la seva sortida des de Benissiva i finalitza amb la visita a l'emblemàtica Foradà. Com en edicions anteriors el recorregut va comptar amb recitals de poesia i actuacions en un dels paisatges més impressionants de la nostra geografia, la Vall de Gallinera.


Més de 150 persones van participar en aquesta 7ena edició de l'excursió poètica a La Foradà

El grup de castellers Moixaranga de la Marina esperaven als excursionistes en el terreny de l'Era, acompanyant l'esmorzar amb música i on el castellers van poder raspar els nuvols que acompanyaven el blau cel.


Moixaranga La Marina en l'Era

La travessia continua i el viatge ens porta a la Cova de la Mora. Ágnes Villar amb la seva veu, la seva música, la seva tendresa va portar calor als murs d'aquesta mil·lenària cova.


Ágnes Villar en l'actuació de la Cova La Mora

Només quedava arribar fins al cim, fins a la meta d'aquest passeig, la imponent Foradà i la seva eterna mirada a la Vall de Gallinera. Els últims poemes recitats i la travessía de tornada a Benissiva van finalitzar l'excursió.


La Foradà, La Vall de Gallinera

El Casal agraeix a la Moixeranga de la Marina, Agnès Villar, Paco Riera Molines per fer inoblidable aquest dia. Als bars col·laboradors. A Marian Castelló per tantes solucions a tants canvis d'última hora. I evidentment i com no podia ser d'altra manera, a les més de 150 persones que, algunes repetint durant varies edicions, van voler tornar a viure aquesta experiència amb nosaltres. L'Excursió Poètica a la Foradà és un poema en el camí, un viatge que des de fa set anys organitza el Casal. Una travessia en la qual reflectim la importància en la perdurabilitat de la nostra natura, la nostra cultura, les nostres tradicions, les nostres arrels, la nostra història.

Fotos: Daniel Puigcerver

El Casal Jaume I Pedreguer organitza el 5é Debat Electoral en Pedreguer

El dijous 23 de maig el Casal Cultural Jaume I Pedreguer va organitzar el cinquè debat Electoral de Pedreguer amb la participació de tots els alcaldables a Pedreguer en les eleccions municipals del 26M. Vint anys, que es diuen prompte, des de aquell primer debat organitzat pel Casal en una Casa de la Cultura de Pedreguer que va quedar menuda, on la gent samuntegava per tot linterès que va despertar aquella proposta pionera de vorer als candidats debatre sobre els problemes locals. El Debat actualment es celebra a lEspai Cultural de Pedreguer, tenint una gran assistència de públic en totes les edicions celebrades, i la daquest any, no podia ser menys.

Anna Aurora Pérez Gilabert, Presidenta del Casal amb tots els candidats participants en el Debat

El Casal ha proposat una programació mensual centrada en les Eleccions Municipals. Tots els partits candidats han presentat els seus programes electorals en la seu del Casal, abans de participar en el debat, moderat com en edicions anteriors per Lluís Pons. En el debat van participar els candidats Guillermo Salvador (PSPV Pedreguer), Andrés Ferrer (Populars Pedreguer), David Prats (CUP Pedreguer) i Sergi Ferrús (Compromís). Debat que va presentar com a novetat en aquesta edició la interacció amb el públic, mitjançant un sistema de votació per internet on triar les preguntes que se'ls formularien als candidats en l'últim bloc del debat. Aquestes preguntes havien estat prèviament formulades per veïns de Pedreguer a una bústia de preguntes per als candidats que va posar a disposició el Casal, apropant el màxim possible els temes a debatre a les preocupacions reals del poble.


Lluís Pons, moderador del Debat des de la primera edició

El debat va ser retransmès en directe per internet a través del canal Telepessic. El Casal agraeix a totes les candidatures la gran disposició a l'hora de participar en aquests actes. També agraïm a totes les persones que van estar participant en lorganització del debat, així com al personal de l'Espai Cultural Pedreguer. Evidentment, molts agraïments a tots els assistents, tant en les presentacions dels programes com en aquest cinquè Debat Electoral de Pedreguer organitzat, des de la primera edició, pel Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Una proposta que actualment també ofereixen altres municipis però que a Pedreguer va ser pionera en el País València fa ja vint anys.

 

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer ofereix una programació de maig centrada en les Eleccions Municipals del proper 26 de maig.

Durant aquest maig el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitzem una programació centrada en les properes Eleccions Municipals.

 

Les candidatures presentaran els seus programes electorals en la nostra seu.

 

Populars-pedreguer > Dimarts 14 a les 20:00h


PSPV Pedreguer > Dijous 16 a les 20:00h

CUP Pedreguer > Divendres 17 a les 19:30h

Compromís per Pedreguer > Dimarts 21 a les 20:00h

 

També organitzarem el ja tradicional debat electoral amb la participació dels candidats a l'alcaldia de Pedreguer.

 

El debat es realitzarà en l'Espai Cultural (en cas de que per obres no puguem utilitzar l'Espai Cultural el dbat es realitzarà en el Rockòdrom).

 

Si voleu participar en el debat podeu enviar la vostra pregunta als candidats enviant un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
**Les preguntes seran realitzades de forma anònima [L'organització es guarda el dret de descartar aquelles preguntes que no valore rellevants per al debat]**

Pàgina 9 de 37

En llinea

Tenim 14 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.