Casal Cultural Jaume I Pedreguer

El Casal organitza conferència "La importància de la llengua" amb motiu de l'atorgament del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017

El passat dilluns 20 de novembre dins de la programació amb motiu dels atorgaments dels Premis Vila de Pedreguer 2017, el Casal va organitzar una conferència sobre la situació actual de l'ús del valencià titulada "La importància de la llengua".
En representació del Casal i com a conferenciants, o xarradores com elles prefereixen cridar-se, van estar Paquibel Server Pérez i Sònia Escrivà Durà. A més de les interessants dades que van aportar les conferenciants, al finalitzar la xerrada es va obrir un torn de paraula on els nombrosos assistents van donar la seva opinió sobre una llengua que sense el suport dels organismes governamentals està condemnada a la seva desaparició. Mitjans de comunicació (televisió, ràdio, Youtube ...) que no donen cobertura digna en el nostre idioma i sobretot per la negligència política més interessada en aplanar la voluntat i el criteri d'un poble mentre aixafa qualsevol tradició o idioma.
Que seguim parlant i normalitzant el valencià en les nostres vides és la base de qualsevol perpetuació de les nostres tradicions però sense un canvi radical en els governs el futur del valencià està en perill i amb ell també la nostra història com a poble.

 

Inauguració de l'exposició conjunta dels premiats del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017


El dimarts 14 de novembre es va inaugurar l'exposició conjunta de tots els premiats del Premi Vila d'Honor de Pedreguer 2017 i entre els quals aquest any ha estat atorgat pel mèrit cultural al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. A més del Casal aquest any també han premiat a l'associació Basurama, al col·lectiu Veu-la Llum i a Lluís Fornés i Perez-Costa "El Sifoner".
Des del Casal agraïm al Jurat del Premi, amb molta alegria per aquest reconeixement però amb molt més orgull per ser veïns i amics del nostre poble els que ens ho han atorgat. També agraïm i fem partícips d'aquest Premi a tots els socis del Casal que gràcies a les seves aportacions i suport continua obert aquest espai de la nostra cultura i llengua des de fa ja 19 anys, que es diu prompte.
L'exposició romandrà oberta al públic fins al 27 de novembre a la Casa de la Cultura de Pedreguer.

#Agenda2017Casal Programació novembre 2017

El divendres 3 de novembres a les 20h torna la música en directe al Casal amb l’actuació del grup Blau Barba.

Blau Barba

El que originalment va ser un trio passa a ser un quartet. El grup enceta nou projecte amb composicions pròpies i tocant un repertori de fusió de varis estils on predominarà el groove-jazz, temes d'Amadeo Moscardó, Pepe Zaragoza i Jaume Guerra que no deixaran indiferent a ningú per la creativitat i l'energia que trasmeten en directe.

Components:

Pepe Zaragoza > Trompeta

Amadeo Moscardó > Teclat

Jaume Guerra > Contrabaix

Tico Porcar > Bateria

Entrada Gratuïta i Servei de barra


El 10 de novembre a les 20h inaugurem l’exposició que estarà fins finals d’any Paella Zombie de l’artista Antonio Asensi Gallardo. Llicenciat en B.B.A.A. per la U.P.V  i director de la revista INSIDIAToday, presenta en el Casal la seva exposició Paella Zombie. Una barreja de idees a on l’autor expressa inquietuds en un món de colors. L’exposició romandrà oberta en el Casal fins finals de desembre de dilluns a divendres de 19h a 21h (els dies festius estarà tancat).


Divendres 24 de novembre a les 20h l'escriptor Just I. Sellés presenta en el Casal el seu llibre "Diània Terra Nostra"

Diània terra nostra és un emocionat viatge fotogràfic per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània:

Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián. Tots tres ens portaran de la mà pels més bells paisatges de la terra, de vegades acompanyats d’altres entesos col·laboradors, avançant tots junts en grup per vells camins empedrats, sovint sobre un bon talló de neu, o per estretes sendes cingleres, plovent, al capvespre, o ja en nit tancada, en altres ocasions progressant individualment en segura cordada per angostos barrancs, o per fabuloses crestalleres, a poqueta nit, o en clarejar el dia, albirant paisatges rocallosos, corprenedors, tardorencs, majestuosos, feridors: castells enlairats, penyals impossibles, poderosos cims i esmolats crestalls, barrancs que bramen ses aigües, joioses fontetes, vertiginosos penya-segats, ombrívoles caves, despoblats solitaris i oblidats, enrunades torres i talaies, captivadores valls, ullals, coves, illots, tolls i marjals, entre altres nombrosos i encisadors indrets...

Atorguen al Casal el XXVI Premi d'Honor Vila de Pedreguer a Mèrit Cultural

És un honor comunicar que ens ha atorgat el XXVI Premi d'Honor Vila de Pedreguer a Mèrit Cultural. Un reconeixement que ens fa molta il·lusió i que agraïm encaridament, perqué els premis son més especials quan és la teva gent qui te'ls atorga.

Aquests agraïments també han de correspondre a tots els patrocinadors que durant tots aquests anys han col·laborat i ajudat tantíssim. També a totes les persones que desinteressadament han format part de la Junta Gestora, organitzant i treballant en tants esdeveniments durant aquests anys, i com no, a tots els socis que gràcies a la seva aportació aquesta finestra oberta a la cultura per el poble de Pedreguer continua oberta.

En els propers dies us informarem de tots els actes relacionats amb motiu de la concessió d'aquest premi.

Moltíssimes gràcies

La Festa del Correllengua en Pedreguer

Amb motiu del Correllengua, que aquest any retia homenatge a la figura de Lola Anglada, el Casal Cultural Jaume I Pedreguer com va sent habitual des de fa anys, va organitzar una programació cultural amb actes per a tots tipus de públic.

Els actes van començar el divendres 29 de setembre amb una festa amb berenar per als més petits (berenar patrocinat per Supermercats Masymas), juntament amb la pintada del Mural (obsequi d'Avellà Gràfiques) del Correllengua, per tot seguit gaudir d'una festa animació infantil. L'acte es va acabar amb la sortida de la Flama al costat de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Traginers i la lectura del Manifest del Correllengua a l'Ajuntament de Pedreguer.

A continuació d'aquest acte i més entrada la tarda, el col·lectiu cultural de Pedreguer "Toca-la Sam" va inaugurar l'exposició 20 anys de Toca-la Sam, exposició que estarà al Casal fins a finals d'octubre.

El dissabte 30 de setembre i com a colofó ​​a aquests actes, a l'Espai Cultural de Pedreguer es va atorgar el XII Premi 2017 Casal Jaume I Pedreguer a "Valentes i Positives", grup de dones que després de plantar cara i superar la malaltia del càncer han demostrat el seu afany de superació formant un grup teatral en què tots els ingressos obtinguts en les seves moltes gales ha estat destinat íntegrament a Associació Contra el Càncer. Un cop lliurat el Premi, els assistents van poder gaudir de l'actuació del grup Musicants, amb una fusió de música mediterrània que va emocionar a tots els assistents.


El Casal agraeix a totes les persones que van assistir i van donar suport aquests actes del Correllengua 2017.

Pàgina 9 de 29

En llinea

Tenim 35 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.