Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2019Casal Programació DESEMBRE

El dijous 5 de desembre a les 20:00h tornen les actuacions en directe al Casal amb PACO TORREGROSA QUARTET, sessió de jazz experimental amb influencies tradicionals.

El Casal posarà servei de barra. Entrada gratuïta.

#INFO

Procedent de sud d'Alacant, el saxofonista Paco Torregrosa ha estat format entre els conservatoris de València i Birmingham (UK), on ha estat tutoritzat per artistes com Ramón Cardo, John O'Gallagher, Jean Touissaint i Mike Williams, a més destudiar amb Voro García, Jesús Santandreu, Toni Belenguer, Joan Soler, Andrew Bain i Percy Pursglove.


Durant el curs 2017/2018, en el qual es trasllada a Birmingham, forma part de nombrosos projectes com La Urbana duo (flamenc), Noah Smith quintet, Jazz Orchestra i la Afro Cuban Jazz Orchestra de l'RBC.

També forma el seu propi quartet, amb el qual grava el seu primer EP "Introducing" (2019), al costat dels músics Tom Harris (piano), James Owston (bass), Kai Chareunsy (bateria). El treball el presenta en els principals clubs de la ciutat: East Side Jazz Club, 1000 Trades, The Spotted Dog, ...

A la fi de 2018 s'estableix a València presenta Introducing i nova música, formant el seu quartet en aquesta ciutat.

Un altre dels seus projectes és una banda de flamenc-jazz en format d'octet, a la que interpreta música de Perico Sambeat arreglada per a la formació. Presentat com a treball fi de títol al Conservatori Superior de València, i ha comptat amb convidats de primer nivell, com són Toni Belenguer (trombó) i Voro García (trompeta). El treball ha obtingut la més alta qualificació de la seva promoció.

Les formacions amb les que col·labora actualment són: Cotijazz Big Band, Big Band de l'CSMV, Paula Marengo i els seus propis projectes, Paco Torregrosa Quartet i Paco Torregrosa Flamenc Octet.


Es amb la formació PACO TORREGROSA QUARTET on mostra el seu costat més personal, amb un so contemporani influenciat per diversos estils de jazz modern, respectant sempre la tradició. L'experimentació és la raó d'aquest quartet amb l'objectiu d'anar innovant, oferint un espectacle en contínua evolució. L'aportació individual de cada músic es tradueix en un so de grup molt interessant ple de interacció i frescor. Els músics que conformen el grup són: Paco Torregrosa (Alt sax) Eduard Marquina (Piano) Jaume Guerra (Contrabaix) i Pablo Soriano (Bateria)


Font: Canal Youtube Paco Torregrosa


El divendres 13 a les 20:00h Joan Pinyol Colom presenta el llibre i documental AVI, ET TRAURÉ DAQUÍ!, lodisea de Joan i la seva familia per treure al seu avi del Valle de los Caídos.

#INFO

Joan Pinyol Colom (Capellades, 1966) / És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic dEnsenyament Secundari i escriptor. Des de fa trenta anys és professor de Llengua Catalana i Literatura. Aquest es el dinovè llibre que publica, després de diverses obres de narrativa, biografies i materials didàctics a propòsit dobres daltres autors, com ara Pere Calders, amb qui va mantenir una relació epistolar durant deu anys que es va convertir en el seu estímul literari. Fins al moment és autor dels reculls de contes Balancí donades, Avinguda Capri, Ningú ve fet a mida, Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna, Inquieta nit i altres contes, Micromèxics, Pilota de set, Glops, Planeta Lluç, En Ventilat i lEspantall i de les novel·les Stòitxkov i Sofia, Dorotea i la joia gegantina, Fi de curs a Bucarest, Ningú no mor i El mar de les ombres.

És articulista en diversos mitjans, membre de lAssociació dEscriptors en Llengua Catalana (AELC) i un dels fundadors de lAssociació de Familiars ProExhumació de Republicans del Valle (AFPERV).


El llibre Avi, et trauré daquí! és el resultat duna promesa. És la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, lavi que no va conèixer, el republicà exhumat duna fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos sense el permís de la família. És el compromís adquirit davant la cripta que acull els seus ossos, que reposen al costat dels del seu botxí. Algun dia descansaran a Capellades, a casa, al costat de la seva gent.

Aquest llibre recull, a la primera part, el periple vital de Joan Colom des de loctubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939; a la segona part, es documenta lodissea de la família des del 2008 en la seva lluita per treure lavi del mausoleu franquista.

El relat periodístic dun cas, conegut a partir del documental homònim emès pel programa Sense ficció de TV3, que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones, la desconsideració primer de la dictadura i després de la democràcia amb les víctimes republicanes i les misèries de la Transició, que les ha condemnat a loblit. Un crit dalerta i de denúncia a tots aquells que sempre miren cap a una altra banda quan sha de fer memòria, i també una mà estesa a lesperança en forma de carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que Joan Colom torni a caure mai més en loblit.


Font: TV3

 

 

Jovi Seser presenta al Casal el llibre "Pedres que han de ser remogudes".

L'escriptor ondarenc Jovi Seser va presentar el passat 15 de novembre el seu últim llibre "Pedres que han de ser remogudes" al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. L'acte va ser presentat per la periodista i escriptora Françoise Crespo.


Amb aquest llibre, Jovi ha estat el guanyador del Premi Valencià de Narrativa Alfons el Magnànim 2019, sent la persona més jove a rebre aquest important guardó.

"Pedres que han de ser remogudes" està compost per vuit relats que homenatgen la narrativa negra i que ens porta a les seves històries a llocs com Moscou, Manhattan, Siracusa, Bordeus o les fosses del Franquisme, a les quals fa al·lusió en el títol i que reivindica la necessitat actual perquè les memòries siguin reparades i remogudes.


Jovi Seser, periodista, escriptor i comunicador, ja ha publicat amb anterioritat "Sis contes i una novel·la incerta", "Efectes secundaris", "Últimes existències" (Premi de Narrativa Ciutat de València 2012), "El traductor" (Premi Vila de Lloseta 2015), a més d'obres teatrals com F (El llibre de les cares) (Premi Evarist Garcia de Teatre en Valencià 2017). Es pot conèixer més de la seva obra al bloc que manté "Calcetins desparellats".


Carme Morera i Tona Català presenten en el Casal el llibre "Mira'm als ulls"

El Divendres 8 de novembre es va presentar el llibre "Mira’m als ulls" en el Casal Jaume I Pedreguer. La presentació va comptar amb les escriptores del llibre Carme Morera i Tona Català i les intervencions de Manolo Gil i presentació de Rafa Fornés Font.

"Mira’m s ulls" és la continuació de “A mi, què hem passa??”, tots dos de Vincle Editorial, i com en la seva primera part, el llibre narra en els seus relats aspectes quotidians de la vida de Carme i la seva família.

Relats banyats d'humor, acidesa i sensibilitat que descriuen el caràcter de Carme i la seva encomiable forma d'afrontar les fronteres que la societat li imposem i que llibres com "Mira'm als ulls" ens demostra el que encara ens queda per normalitzar la vida de les persones amb malalties i que com nosaltres tenen tot el dret a viure una vida plena.


Fotografies: Daniel Puigcerver

Programació Casal Novembre 2019

PRESENTACIÓ LLIBRE "MIRA'M ALS ULLS"
Divendres 8 de novembre
Hora: 20:00h

El divendres 8 de novembre a les 20:00h Carme Morera i Tona Català presenten en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer el llibre "Mira’m als ulls" d'Editorial El Vincle.

Holaaa! Què fem, com vos va la vida? Quant de temps, eh?

Ja tenia moltes ganes de contar-vos més històries, però ma mare em va dir que la gent ja estava un poc cansada de tanta Bonita i que millor descansar una miqueta, que acabarien avorrint-me.

Total, que volia escriure un altre llibre per a explicar-vos que ja soc tota una fadrina. Continue fent pallassades per a cridar l’atenció, però em prenc la vida d’una altra manera i ja he deixat de preguntar-me A mi, què em passa? Vos sona, veritat?

M’he fet major i m’he adonat que molta gent que m’envolta creu que només soc una xiqueta que reglota tendresa a qui han de protegir. I això s’ha d’acabar. A mi m’agradaria poder fer la meitat de coses que vosaltres feu i que ni vos n’adoneu. I que els meus pares no hagueren de patir tant.

Ja que sou uns privilegiats, només vos demane un xicotet esforç: jo també soc una persona. Quan em parleu, mireu-me als ulls.

http://vincleeditorial.com/producte/miram-als-ulls/


SOPAR TERTÚLIA ELECCIONS GENERALS 10N
Dimecres 13 de novembre
Hora: 21:00h


Per molt difícil que ens pugues parèixer fa uns mesos a novembre tornarem a tindre Eleccions Generals. Com en totes aquestes ocasions, el dimecres 13 de novembre a les 21:00h el Casal organitza una vetlada col·loqui entre amics, on a més de sopar compartirem opinions al voltant dels resultats electorals de les Eleccions Generals del 10N.


PRESENTACIÓ LLIBRE "PEDRES QUE HAN DE SER REMOGUDES"
JOVI SESER
Divendres 15 de novembre
H
ora: 20:00h


El divendres 15 a les 20h Jovi Seser presenta en el Casal el seu últim llibre "Pedres que han de ser remogudes" que li ha atorgat el Premi Alfons el Magnànim 2019, converint-se en l'escriptor més jove en rebre aquest prestigiós guardó. 

BIOGRAFIA

Jovi Lozano-Seser (Ondara, 1979) és periodista, escriptor i comunicador. Tot i que debutà el 2010 en el panorama literari amb els volums de contes “Sis Contes i una novel·la incerta (Edicions 96)” i “Efectes Secundaris”, Premi Soler i Estruch 2010 (Bullent, 2011), ha conreat igualment la novel·la (Una història de ficció, Tabarca, 2014) i la barreja de gèneres a “Últimes existències” (Bromera, 2012), treball distingit amb el Premi Ciutat de València 2011.

L’exploració dels llenguatges creatius l’ha conduït també fins al teatre (Habitatge, estrenada el 2013), la recerca (d’Ondara a Broadway: L’excepcionalitat de Trini Reyes, Edicions 96) i el cinema (Chanel nº 5, adaptació del seu conte Rossa). “El traductor”, guardonada amb el Premi Vila de Lloseta 2015. Premi Alfons el Magnànim 2019.

El Casal atorga el XIV Premi Casal Jaume I Pedreguer a l'associació PAYASOSPITAL


El divendres 4 d'octubre a les 22h, el Casal Cultural Jaume I Pedreguer atorga el XIV Premi Casal a l’associació PAYASOSPITALper la seua llavor inigualable de fer que les xiquetes i xiquets puguen riure, somniar i distreures en les seues convalescències en les unitats hospitalàries per guarir les seues malalties. Moure eixe somriure és l'ànima de la cura.

https://www.payasospital.org/

L'entrega del Premi es realitzarà en Els Pòrxens i acomidarem l'acte amb lespectacle de poesia, música i teatre Va com va. Tornar a les arrels de la companyia Va com Va Teatre. Homenatge a Vicent Andrés Estellés i Ovidi Montllor. Aquest acte forma part de la programació del Correllengua 2019.

Pàgina 8 de 37

En llinea

Tenim 11 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

Noticies de la associació

HORARI CASAL

de dilluns a divendres

19h a 21h

966 456 499 / 640 203 187

casal@casalpedreguer.cat

 

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.