Casal Cultural Jaume I Pedreguer

Presentació "Un bes fet a mida" de Maria Rosa Sabater i Soliva en Casal de Pedreguer

El passat 24 de gener es va presentar el llibre dEditorial Fonoll Un bes fet a mida al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Un recital poètic musical on van participar a més de l'escriptora, Joan Femenía acompanyat al piano de Quique Vercher.L
autora María Rosa Sabater i Soliva, nascuda en Beniopa (Gandia), ha estudiat Magisteri i Filologia. Lany 1987 va obtenir un accèssit en el Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat. Ha publicat els poemaris Terres daltri, A ritme de tango i Hivern tancat. Ha estat inclosa en diferents antologies. És membre de la Societat Literària Saforíssims. Confessa que els seus fills li han salvat la vida i tampoc no se la imagina sense llegir i escriure.'Un bes fet a mida' és un llibre de poemes autobiogràfic, un homenatge a aquells que marxaren massa prompte del seu costat, tot alterant la vida de la poeta. Amb els versos, lautora conjura el dolor i la solitud per a la comprensió de lendins i del món. Obra guardonada amb el 22é Premi de Poesia Alella a Maria Oleart.

 

Programació GENER 2020

El divendres 24 de gener a les 20h presentem al Casal el llibre Un bes fet a mida (Editorial Fonoll) de M.Rosa Sabater i Soliva. Recital poètic amb la participació de l’escriptora i Joan Femenia i acompanyament de piano amb Quique Vercher.


#INFO

M.Rosa Sabater i Soliva > Beniopa (Gandia), un 8 de novembre. Ha estudiat Magisteri i Filologia. Lany 1987 va obtenir un accèssit en el Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat. Ha publicat els poemaris Terres daltri, A ritme de tango i Hivern tancat. Ha estat inclosa en diferents antologies. És membre de la Societat Literària Saforíssims.

Confessa que els seus fills li han salvat la vida i tampoc no se la imagina sense llegir i escriure.

Un bes fet a mida
és un llibre de poemes autobiogràfic, un homenatge a aquells que marxaren massa prompte del seu costat, tot alterant la vida de la poeta. Amb els versos, lautora conjura el dolor i la solitud per a la comprensió de lendins i del món. «El dol per les persones i les coses i el paisatge i tot allò no entès, que ens ha anat fent com som, conforma un poemari curull de mort i de resurrecció» (Josefa Contijoch).

22é Premi de Poesia Alella a Maria Oleart
El divendres 31 a les 20:00h Josep Vicent Cabrera i María Josep Escrivà presenten el llibre Circulació en la boira de Rakul Jónhedinstóttir Tróndhem
en el Casal. Projecte en que tant Josep com María han col·laborat en la distribució i localització al valencià del l'obra
.

#INFO

U
na aproximació a alguns aspectes físics, degogràfics, culturals i polítics de les illes Fèroe, amb la projecció dalgunes imatges.
Un repàs pels temes del llibre i lectura de poemes, amb lacompanyament per vídeo de lescriptora Rakul Jónhedinstóttir Tróndhem que recitarà dos poemes en versió original per acomiadar la presentació.

Joan Pinyol presenta "Avi, et trauré d'aquí!" en el Casal de Pedreguer

Joan Pinyol, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ​​catedràtic d'Ensenyament Secundari i escriptor va presentar el llibre "Avi, et trauré d'aquí!" al Casal Jaume I de Pedreguer. Dinovè llibre que publica després de diverses obres de narrativa, biografia i materials didàctics a propòsit d'obres d'altres autors com Pere Calders.

"Avi, et trauré d'aquí!" (Edicions Saldonar) és el resultat de la promesa de Joan al seu avi Joan Colom, republicà exhumat d'una fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos, sense permís de la seva família. Lodissea pel compromís adquirit per a que les seves restes descansen a Capellades al costat dels seus.

La història va ser narrada en el documental homònim emès pel programa "Sense Ficció" de TV3 que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones i la desconsideració amb les víctimes, primer de la dictadura i després de la democràcia.
"Avi, et traure d'aquí" és una crida d'alerta i de denúncia a tots aquells que miren cap a un altre costat quan s'ha de fer memòria, i també una mà estesa a l'esperança, per evitar que persones com Joan Colom no tornin a caure mai més en l'oblit.

L'actuació de Paco Torregrosa Quartet acomiada els concerts d'aquesta temporada del Casal Jaume I de Pedreguer

El grup Paco Torregrosa Quartet va actuar el passat 5 de desembre en Pedreguer en una sessió de jazz que va donar per finalitzat el circuit de concerts organitzats pel Casal durant aquest any.


L'alacantí Paco Torregrosa,
format entre els conservatoris de València i Birmingham (UK), col·labora en múltiples projectes, però és amb aquesta formació on mostra el seu costat més personal amb un estil contemporani ple d’influències del jazz modern.

La formació composta per Paco Torregrosa (Alt Saxo), Jaume Guerra (Contrabaix), Eduard Marquina (Piano) i Pablo Soriano (Bateria), aporta individualment innovació, frescor i una interacció que fan molt personal la seva proposta i son una clara mostra del gran moviment, reconeixement i futur del Jazz en el Pais Valencià.

Fotografies: Daniel Puigcerver

#Agenda2019Casal Programació DESEMBRE

El dijous 5 de desembre a les 20:00h tornen les actuacions en directe al Casal amb PACO TORREGROSA QUARTET, sessió de jazz experimental amb influencies tradicionals.

El Casal posarà servei de barra. Entrada gratuïta.

#INFO

Procedent de sud d'Alacant, el saxofonista Paco Torregrosa ha estat format entre els conservatoris de València i Birmingham (UK), on ha estat tutoritzat per artistes com Ramón Cardo, John O'Gallagher, Jean Touissaint i Mike Williams, a més destudiar amb Voro García, Jesús Santandreu, Toni Belenguer, Joan Soler, Andrew Bain i Percy Pursglove.


Durant el curs 2017/2018, en el qual es trasllada a Birmingham, forma part de nombrosos projectes com La Urbana duo (flamenc), Noah Smith quintet, Jazz Orchestra i la Afro Cuban Jazz Orchestra de l'RBC.

També forma el seu propi quartet, amb el qual grava el seu primer EP "Introducing" (2019), al costat dels músics Tom Harris (piano), James Owston (bass), Kai Chareunsy (bateria). El treball el presenta en els principals clubs de la ciutat: East Side Jazz Club, 1000 Trades, The Spotted Dog, ...

A la fi de 2018 s'estableix a València presenta Introducing i nova música, formant el seu quartet en aquesta ciutat.

Un altre dels seus projectes és una banda de flamenc-jazz en format d'octet, a la que interpreta música de Perico Sambeat arreglada per a la formació. Presentat com a treball fi de títol al Conservatori Superior de València, i ha comptat amb convidats de primer nivell, com són Toni Belenguer (trombó) i Voro García (trompeta). El treball ha obtingut la més alta qualificació de la seva promoció.

Les formacions amb les que col·labora actualment són: Cotijazz Big Band, Big Band de l'CSMV, Paula Marengo i els seus propis projectes, Paco Torregrosa Quartet i Paco Torregrosa Flamenc Octet.


Es amb la formació PACO TORREGROSA QUARTET on mostra el seu costat més personal, amb un so contemporani influenciat per diversos estils de jazz modern, respectant sempre la tradició. L'experimentació és la raó d'aquest quartet amb l'objectiu d'anar innovant, oferint un espectacle en contínua evolució. L'aportació individual de cada músic es tradueix en un so de grup molt interessant ple de interacció i frescor. Els músics que conformen el grup són: Paco Torregrosa (Alt sax) Eduard Marquina (Piano) Jaume Guerra (Contrabaix) i Pablo Soriano (Bateria)


Font: Canal Youtube Paco Torregrosa


El divendres 13 a les 20:00h Joan Pinyol Colom presenta el llibre i documental AVI, ET TRAURÉ DAQUÍ!, lodisea de Joan i la seva familia per treure al seu avi del Valle de los Caídos.

#INFO

Joan Pinyol Colom (Capellades, 1966) / És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic dEnsenyament Secundari i escriptor. Des de fa trenta anys és professor de Llengua Catalana i Literatura. Aquest es el dinovè llibre que publica, després de diverses obres de narrativa, biografies i materials didàctics a propòsit dobres daltres autors, com ara Pere Calders, amb qui va mantenir una relació epistolar durant deu anys que es va convertir en el seu estímul literari. Fins al moment és autor dels reculls de contes Balancí donades, Avinguda Capri, Ningú ve fet a mida, Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna, Inquieta nit i altres contes, Micromèxics, Pilota de set, Glops, Planeta Lluç, En Ventilat i lEspantall i de les novel·les Stòitxkov i Sofia, Dorotea i la joia gegantina, Fi de curs a Bucarest, Ningú no mor i El mar de les ombres.

És articulista en diversos mitjans, membre de lAssociació dEscriptors en Llengua Catalana (AELC) i un dels fundadors de lAssociació de Familiars ProExhumació de Republicans del Valle (AFPERV).


El llibre Avi, et trauré daquí! és el resultat duna promesa. És la que Joan Pinyol va fer a Joan Colom, lavi que no va conèixer, el republicà exhumat duna fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos sense el permís de la família. És el compromís adquirit davant la cripta que acull els seus ossos, que reposen al costat dels del seu botxí. Algun dia descansaran a Capellades, a casa, al costat de la seva gent.

Aquest llibre recull, a la primera part, el periple vital de Joan Colom des de loctubre de 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març de 1939; a la segona part, es documenta lodissea de la família des del 2008 en la seva lluita per treure lavi del mausoleu franquista.

El relat periodístic dun cas, conegut a partir del documental homònim emès pel programa Sense ficció de TV3, que posa en relleu les nefastes conseqüències de la guerra en la vida de les persones, la desconsideració primer de la dictadura i després de la democràcia amb les víctimes republicanes i les misèries de la Transició, que les ha condemnat a loblit. Un crit dalerta i de denúncia a tots aquells que sempre miren cap a una altra banda quan sha de fer memòria, i també una mà estesa a lesperança en forma de carta escrita per Joan Pinyol als fills, per evitar que Joan Colom torni a caure mai més en loblit.


Font: TV3

 

Pàgina 7 de 37

En llinea

Tenim 18 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I
 • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

 • HORARI CASAL

  de dilluns a divendres

  19h a 21h

  966 456 499 / 640 203 187

  casal@casalpedreguer.cat

   

 • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

  en aquesta web

  i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.