Casal Cultural Jaume I Pedreguer

#Agenda2020Casal / Programació MARÇ



El dijous 12 de març a les 20h, Carles Mulet
i Maria Josep Escrivà
presenten el llibre De la gran safó soc parell(Edicions 96) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer.


Carles Mulet Grimalt (Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia catalana per la Universitat d'Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Actualment està jubilat.

Pel que fa a l'assaig i la investigació, ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d'altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l'ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d'altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l'ensenyament..

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions Els mons d'Aixa (Ondara, 1981, premi Vila dOndara), Amarg com el sèver (València, 1983, premi Vila d'Alaquàs), i Cossos i mossos (Barcelona, 1998, premi 25 dAbril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més (Gandia, 2014).

Pel que fa a la poesia cal ressenyar la carpeta Crestalls de desig (París-Gata, 1986), amb litografies de Josep Pedrós i Ginestar), Quadern de sal (la Pobla Llarga, 2011), Viatjar descansa (València, 2016, premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó) i Talismà (València, 2017, XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d'Alcoi) a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra (Carcaixent, 1999). També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista L'Aiguadolç.

Des de 2007 manté actiu el bloc literari Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 (Valls, 2008) o Històries veïnals. Obra col·lectiva (Girona, 2012).

Web:http://nausicanova.blogspot.com


Maria Josep Escrivà, Grau de Gandía (1968)

Llicenciada en Filologia Hispànica (1991) a la Universitat de València (UV), obté el doctorat en Filologia Catalana (2000) en aquesta mateixa universitat. Va treballar durant cinc anys com a professora de català a l
Oficina de Promoció del Valencià de lAjuntament de Dénia. Responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del CEIC Alfons el Vell de Gandia. En lactualitat dirigeix la col·lecció de plaquetes «Razef» dEdicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. És coautora amb Pau Sif de lantologia Ai, València! Poemes (1017-2002); amb Josep Lluís Roig es va fer càrrec de ledició de Linventari clement de Gandia, poemari fins aleshores inèdit de Vicent Andrés Estellés, amb el qual va guanyar el premi Ausiàs March lany 1966.

Com a poeta rep l
any 1992 el Premi Senyoriu dAusiàs March de Beniarjó per Remor alè (1993), i el 1997, el Marià Manent per A les palpentes del vidre (1998). Posteriorment, Tots els noms de la pena (2002) representa un salt conceptual en lunivers poètic de lautora saforenca. Lany 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa (2007) i, en conseqüència, obté el reconeixement com a «Poeta de la Ciutat». Serena barca (2016) és fins ara el seu darrer llibre de poemes.

Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o, sobretot, a Imparables. Una antologia (2004), col
·lectiu del qual formà part amb un propòsit clar i encara en vigència: que la poesia retorni a la cultura la seva dignitat. Així mateix, ha estat inclosa a Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008). I més recentment a lantologia Women Writers in Catalan (2017).

Com a narradora, la seva obra es dirigeix al món adult a partir d
un llenguatge on la fantasia i la il·lusió tenen un paper fonamental. En són mostra Àngels de nata (2013), amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet, o el relat poètic LHome del Capell de Palla (2017). Així mateix, forma part del grup dautors de lobra col·lectiva 10 de 2 (2015). També ha participat com a autora en el recull del llibre de relats, Entre dones (2016). Ha col·laborat en mitjans de comunicació diversos com a crítica literària: Caràcters, Reduccions, Levante-EMV, LAiguadolç o Poetari.

Té obra traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l
alemany, al croat, al basc i a l'anglès


El diumenge 22 de març el Casal Cultural Jaume I Pedreguer organitza la 8ena Excursió Poètica a La Foradà La Vall de Gallinera. Un poema en el camí.

Inscripcions fins 13 de març.

+ Informació d'inscripcions en www.casalpedreguer.cat, el nostre pefil facebook o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Sortida des de Placeta de Benissivà a les 09:30h.


El divendres 27 de març a les 20 hores, Paco Bonilla presentarà el llibre “Narraciones, Disidencias y Sentencias” (Ediciones Hades) al Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Presentarà l'acte l'escriptora i periodista Françoise Crespo.

En l'acte intervindran l'autor Paco Bonilla acompanyat musicalment amb Lellany Lizana que recitarà fragments de l'obra.


Amb “Narraciones, Disidencias y Sentencias” , Paco Bonilla reuneix per primera vegada els seus textos i fotografies centrats en la vida, l'amor i la mort. Narracions recopila relats que deixen oberta una porta a l'esperança. Dissidències uneix textos centrats en la crítica social. I Sentències reuneix els escrits en vers les temàtiques són l'amor i la mort.

 

Les sòcies i socis d'ACPV podran exercir el vot a la renovació de la Junta al Casal de Pedreguer

Benvolguda sòcia,

Benvolgut soci,

Aquest dissabte es celebra l'Assemblea extraordinària d'Acció Cultural del País Valencià per tal de votar la renovació de la junta directiva. Per tal que no us hàgeu de desplaçar a València s'han habilitat seus per al vot anticipat al llarg del territori.

El Casal Cultural Jaume I Pedreguer posarà a disposició una mesa per a la votació del divendres 28 de febrer de 17.00h a 20.00h per tal que pugueu exercir el vostre dret a vot com a sòcies i socis de l'entitat.

També podeu delegar el vot en un altre soci o sòcia, també trobareu adjunt la instància de delegació de vot.

Casal Cultural Jaume I Pedreguer


Acord de proclamació de candidatures i determinació de les delegacions territorials habilitades per a exercir el vot anticipat

La Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià en funcions, acorda, a proposta de la Comissió Electoral i prèvia comprovació dels requisits establerts pels Estatuts i el Reglament Electoral de la nostra entitat, proclamar la validesa de l’única candidatura presentada per a la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva, la qual es fa pública tot seguit.

Així mateix, amb la finalitat de facilitar la participació dels socis en el procés electoral, la Comissió Electoral ha determinat les delegacions territorials on els socis, d’acord amb la convocatòria d’Assemblea General Extraordinària per al proper 29 de febrer, podran exercir el seu dret de vot de forma anticipada el dia 28 de febrer.

Toni Gisbert,
secretari d’Acció Cultural del País Valencià

CANDIDATURA A LA JUNTA DIRECTIVA D’ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ(ACPV)

Anna Oliver
, candidata a presidenta

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Advocada en exercici des de l’any 1996. És membre fundadora de l’Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA, i una de les impulsores del projecte Sòriques, que aglutina a diferents associacions feministes. Ha estat la tècnica del Casal Jaume I de Carcaixent durant els seus 18 anys d’existència, i va col·laborar a l’àrea jurídica d’ACPV de 2007 a 2012.

Marinela Garcia, candidata a vicepresidenta

Catedràtica d’Universitat a la Universitat d’Alacant, en la qual ha exercit diferents càrrecs. Professora visitant a University College Dublin (Irlanda) 2009-2010 i universitats de Durham i Northumbria (Regne Unit) 2016-2017. Actualment dirigeix el grup d’investigació Explanat de la Universitat d’Alacant i és secretària de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a Alacant.

David Oliver, candidat a tresorer

Grau en Direcció i Administració d’Empreses.
Cap d’equip de vendes en la banca des de 1998.
Vinculat des de ben jove al món associatiu i soci d’ACPV des de 1995.

Toni Gisbert, candidat a secretari

Llicenciat en Història i Geografia. Professor de Geografia i Història. Ha estat membre del BEA i del MOC. Ha treballat en ACPV, on ha exercit responsabilitats diverses.

Tomàs Llopis, candidat a vicesecretari

Catedràtic de literatura en ensenyament secundari, com a escriptor ha publicat llibres de caràcter didàctic sobre llengua i literatura, dos llibres de poemes i dues novel·les. Forma part de la Secció d’Ensenyament d’ACPV.

Anna Gascon, candidata a vocal primera

Llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de València. Professora de Llengua i literatura a l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia. Membre d’1entretants (Xarxa cooperativa de professorat per l’ensenyament en valencià). Autora de guies didàctiques del Correllengua.

Ferran Suay, candidat a vocal segon

Doctor en Psicologia per la Universitat de València, és autor de diferents publicacions sobre llengua i conducta.
És President d’ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, aplega 150 associacions de 22 estats europeus). Forma part de la
Secció de Política Lingüística
d’ACPV

Josepa Costa, candidata a vocal tercera

Llicenciada en Psicologia per la UV. Treballa com a assessora Lingüística i Cultural al Campus de Gandia de la UPV. Activista social des de ben jove, participa en diferents associacions de caire cívic, culturals, feministes i ecologistes. És sòcia d’ACPV, d’Escola Valenciana i d’ACNUR, Presidenta de la Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna i vocal de la junta directiva de la Coordinadora pel Valencià de la Safor Valldigna.

Còmplices. Teatre fòrum contra la violència de gènere al Casal Jaume I Pedreguer

“Còmplices. Teatre Fòrum contra la violència de gènere” de Muntem un drama va iniciar el divendres 7 de Febrer el cicle d'activitats "Qüestions de Gènere 2020" al Casal Cultural Jaume I Pedreguer.



Va començar l'acte amb un impactant i reflexiu monòleg interpretació d'un texte d'Isabel Clara Simó magistralment interpretat per l'actor Pascual Rodrigo i dirigit per Betlem M.Ventrell.


Un cop finalitzada l'actuació es va iniciar un fòrum col·loqui on els assistents van compartir la visió de l'obra i els sentiments produïts, com del dramàtic atac contra les dones que continua originant la violència de gènere. La normalització d'aquest problema social i el que encara ens queda com a societat per conviure igualitària i respectuosament ambdós sexes i col·lectius sexuals.


Qüestions de Gènere 2020 està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Pedreguer, Comissió d'Igualtat de l’Ajt. Pedreguer i el Casal Cultural Jaume I Pedreguer, delegació d'ACPV a La Marina Alta.

 

QÜESTIONS DE GÈNERE 2020 cicle sobre IGUALTAT aquest febrer al Casal

El Casal Jaume I Pedreguer organitza conjuntament amb lAjuntament de Pedreguer i la Comissió dIgualtat Pedreguer durant febrer el cicle QÜESTIONS DE GÈNERE 2020. Iniciativa que des de fa anys oferim en la nostra programació per a conscienciar sobre la igualtat de sexe.

Per aquesta edició la programació de QÜESTIONS DE GÈNERE 2020 estarà composta per lacte Còmplices, Teatre Fòrum contra la violència de Gènere de Muntem un drama i una conferència amb Marta Siscar, transsexual activista LGTBI amb Trans*Feminisme. És possible?

El divendres 7 de febrer a les 20h inaugurem en el Casal el cicle dactes QÜESTIONS DE GÈNERE 2020 amb "Còmplices, teatre fòrum contra la violència de gènere, de Muntem un Drama. Una activitat basada en la posada en escena d'un monòleg, de curta durada, i el posterior debat sobre violència masclista.

Un treball sobre el mite de l'amor romàntic a partir de l'obra d'Isabel-Clara Simó amb la finalitat d'encetar una reflexió col·lectiva sobre violència de gènere en totes les seues manifestacions.

Interpretació de Pascual Rodrigo i Direcció, adaptació i text de Betlem M. Vendrell

Un potent debat al voltant de la violència masclista i les seues arrels en la concepció de l'amor.


El divendres 21 de febrer a les 20h, Marta Siscar transsexual i activista LGTBI impartirà la xerrada Trans*Feminisme. És possible?. Conferència on es puntualitzarà les dificultats del col·lectiu transsexual en ser reconegudes fins i tot en els moviments afins en el treball digualtat com son els feministes. La conferència de Marta clausurarà el cicle QÜESTIONS DE GÈNERE 2020.

"Circulació en la boira" al Casal Jaume I Pedreguer

El divendres 31 de gener es va presentar al Casal el llibre “Circulació en la boira”. Traducció al valencià de l’obra original de Rakul Jónhedinstóttir. La presentació va comptar amb la participació de Josep Vicent Cabrera (traductor) i Maria Josep Escrivà (referent poètic valencià i Presidenta de la col·lecció Razef d’Edicions 96).


“Circulació en la boira” es un cant de relats a les Illes Feroe, nacionalitat de l’escriptora. La presentació es va iniciar amb una introducció a les costums de les Illes Feroe de la mà de Josep Vicent Cabrera, que va visitar fa uns anys, explicant les meravelles i curiositats en un viatge on es va enamorar d’aquell llunyà pais.

El llibre que recull els paisatges i tradicions feroeses en cadascun dels versos que composa el llibre. L’acte es va acomiadar amb un recital de poemes del llibre a càrrec de Josep Vicent, Maria Josep i Rakul.


 

Pàgina 6 de 37

En llinea

Tenim 8 visitants en línia

Enquesta

Quins actes t'agradarien que organizara més el Casal Jaume I Pedreguer?

A destacar

inici

Events

No hay eventos.

Imatges

Menú

  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I
  • Història del Casal Jaume I

Accés

Avisos

  • HORARI CASAL

    de dilluns a divendres

    19h a 21h

    966 456 499 / 640 203 187

    casal@casalpedreguer.cat

     

  • TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

    en aquesta web

    i perfil facebook del Casal

Noticies de la associació

TOTA LA INFORMACIÓ DEL CASAL

en aquesta web

i perfil facebook del Casal

© 2009 Casal Jaume I Pedreguer. All right reserved unless otherwise stated.